19 Mayıs 2017 Cuma günü İlçemiz 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Çelenk sunumu töreni ve bayram programı ile devam eden etkinliklerimize İlçe Kaymakamı V. Sayın Faruk ERDEM, Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, İlçe Emniyet Amiri Sezer BOZOĞLU, Kurum amirleri ile Başçiftlik halkı katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Çelenginin Müdür Vekili Hidayet ÜNSAL tarafından Atatürk anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşını müteakiben yapılan bayram programında günün anlam ve önemine ait konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Hidayet ÜNSAL, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti için önemine dikkat çekerek; sporun bir eğlence olduğunun ve sporda dostluğun ve kardeşliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Daha sonra kutlama programı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü spor salonunda gerçekleştirildi.
Bayram programı, günün anlam ve önemine uygun iki şiir Başçiftlik Ortaokulu ve Şehit Murat Kılınç Lisesi’nden birer öğrenci tarafından seslendirilmesi ile devam etti. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunmasından sonra Gençlik Haftası boyunca yapılan etkinliklerde başarılı olan sporculara ve takımlara ödülleri verildi.