Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 96.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşadık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İlçemizde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehit Murat Kılınç Lisesi Erdem Diker Konferans Salonunda programa devam edildi. Program; Sn Kaymakamımız Mesut Tabakçıoğlu, Sn Belediye Başkanımız Murat Tuncel, Hatipli Belediye Başkanı Şemsettin Yavuz, İlçe Emniyet Amiri Sezer Bozoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Ata Taner Susyal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol YAVUZ, siyasi parti temsilcileri ve daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşti. Yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol YAVUZ, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Video gösterimi ve okunan şiirlerin ardından 19 Mayıs Haftası gerçekleştirilen yarışmalarda ödül alanlara ödülleri verilerek program son buldu.